Friday, December 23, 2011

#5


Every time, you make me realize how much you deserve someone far better.
And every time, you shut me up by trying your hardest to make me understand that you don't want anyone else.

I'm stubborn, I'm ego, I'm hard to be with. But you tolerated with it all, lowered every last bit of your ego and put up with me like no one else ever would.

Never will I understand why you have so much love for me, for someone like me. 
Someone who told you from the start, to leave me for someone who actually deserves that massive amount of love you have for me. 

They think of all the bad things when it comes to you, 
but they don't know you like I do.
They don't get to see you like how I'm able to. 

You're different when you're with me, and that's all that matters.
You're unlike the rest, and I know if I ever let you go,
I would never come across a person like you ever again. 

Never have it occurred to me, that it was possible for someone to love another person so much
The way you do me. 

I was so terrified to love again, until you came along.
And you make me fall for you.
Hard. 





168 days, and still counting alhamdulillah.
Its hard, but we're stronger and i do hope its gonna worth in the end.
InsyaAllah.

#HR

Thursday, December 22, 2011

Quik post





I cant wait for tomorrow and yeah i think my blog iz sho lame. Till then, have a good day everyone .

Wednesday, December 14, 2011

Of bambam, demok and bouncy belly ..

Last week, macam biasa pagi jumaat ambil bus dekat alor gajah and vroommm bye bye Melaka , helloooo Ku ku ku kuala Lumpur. And as always,  Mr Bambam will pick me up at Terminal Bersepadu Selatan. And as always jugak, dia bawak pergi lunch. Anywhere i want. Wuhuuuuuu. But kali ni, dia yang lapar lebih. Bajet dia yang duduk melaka kot. This post adalah untuk memberitahu anda akan kegemukan seorang bambam .. Let the picture tell you the story...
muka I lapar ni you dah tak larat ni :(

muka dah nak bengang tunggu makanan set demok A

muka kalau macamni baik beli hot n roll dulu tadi. haihhhh

Menu : Set Demok A, ayam lima belas ekor siram black pepper sos

Dan sekarang demok keletihan. Excessive food intake

Hingga demok rasa nak muntah balik ayam limabelas ekor siram black pepper sos tadi

Keletihan teramat hingga tertidur dalam restoran tanpa menghiraukan orang awam

Selamat pagi pampers !

Demok, bangun tidur terus hyper tak pasal

Lantas menjadi gila sehingga menepuk perut #takpasal

Justeru kegilaan membuat muka scary movie. Girlfriend cantik pon tak guna sebab demok kelihatan menakutkan #eh

Konklusi, demok bila lapar sangatlah pasif, berbeza dengan demok kekenyangan. Demok juga dikenali dengan nama bambam dan bouncy belly. Persoalan kenapa baju si perempuan di gambar pertama lain baju di akhir cerita lain ? Kerana demok telah menumpahkan aiskrim magnum pada baju si perempuan ketika dia rakus memakan aiskrim itu sambil menyanyikan lagu Check Yes Juliet version chipmunks ketika memandu sekitar Bandaraya Melaka.

Tuhan, berikan petunjuk kepada si demok aka bambam mudahan dia tak makan macam gajah lepasni.

p/s : Terima kasih bawak saya jalan habiskan minyak dan duit tol dekat myr200 haha. Anak tan sri kan :p

This is the story of bambam, a demok and bouncy belly guy. The end.


















Tuesday, December 13, 2011

Kehadapan diriku sendiri





Diri, maaf ya. Awak tak stabil belakangan ni. Maaf ya awak untuk semua air mata, untuk sakit hati yang tak perlu, untuk sedih yang tiba tiba datang. Sabar ya, nanti mudahan elok saja semuanya. Maaf ya diri. Aku sayang kau. Nanti kita capai kejayaan tu bersama ya. Aku janji sama kau diri. Nanti kau bakal menangis gembira. Bulan tiga nanti kita lawan habis habisan ya. Maafkan aku sebab bikin kau sakit. Maafkan aku ya.


Sepuluh hari lagi. Aku tak sabar. Cepatlah sepuluh hari lagi tolong. Aku tak sabar. Tiap bulan pon aku tunggu tarikh ini. Bulan ini, dua benda menanti aku. Cepatlaaaa hihi.
 
K i think i should start studying now. Jangan leka, please. Have a goodday everyone :D


Monday, December 12, 2011

Friday, December 9, 2011

Mister, thank you for the good food.

Alhamdulillah, makan sedap harini. Thanks to him. Had my favourite carbonara at The Garden, Midvalley today. 


Far away but so close to my heart, love. Still standing strong. So we'll be here forever insyaallah. 


Thank you mister bambam !

Wednesday, December 7, 2011

Yang puncanya itu kau sendiri.

Something is not right somewhere. 


Masalah aku. Bila aku pura pura bahagia. Bila aku pura pura kuat. Bila aku pura pura aku tak peduli. Walhal tak. Aku simpan segalanya, dalam benak aku. Aku pendam apa saja. Tipulah aku, kalau aku bilang aku tidak kisah, kalau aku bilang aku redha dengan apa pon ketentuan. Aku kisah. Ya aku kisah. Dan masih, aku belum redhakan semuanya. 


Jujur, keberadaan aku di sini, belum aku terima sepenuhnya. Ada masa, kala aku sendiri aku terfikir. Kalaulah, aku masih  di sana, saat ni pasti aku sedang itu sedang ini . 


Aku marah. Aku marah pada diri sendiri. Aku benci pada diri sendiri. Sebab yang puncanya aku. 


Aku simpan, aku pendam. Sampai satu saat, aku tahu akan meletus semuanya. Buat masa ni, inilah aku. Si aktres hebat. Perempuan yang sentiasa tersenyum manis di siang hari, tapi tersepok di sudut malam menangisi harinya.


Jiwa aku sakit. Otak aku letih. Ya tuhan, kuatkan hatiku.

Nadhira - Tear Us Apart Feat. Ron E Jones (Official Music Video)


'I nak sangat nyanyi lagu ni dengan you '

Sunday, December 4, 2011

Everything's fine so far, alhamdulillah.

Assalamualaikum, kalau jawab sayang tak jawab dosa :p

So now here i am at my study table trying to study but hmmm. Rasanya homesick. I should be studying right now  but hmm i need someone to talk to but i dont wanna be a burden to anyone. 

Last few weeks, insan yang paling lemah itu aku. Terpaling tersangat lemah. Tapi sekarang, perlahan lahan aku cuba daki balik gunung yang aku panjat. Perlahan lahan, alhamdulillah dengan sokongan mama papa and dia. Nt to forget Allah. Yang tak pernah sekali tinggal aku. Terima kasih :')

Jadi sekarang, antara aku dan Fauzi, apa yang ada ialah hubungan jarak jauh. Dan alhamdulillah, this long distance relationship makes us stronger. Much more stronger than before. Alhamdullilah. Tiap hari, aku doa pada tuhan mudahan dia takkan pernah bosan sama aku. Juga sebaliknya. Mudahan hubungan ini kau rahmati.Amin. 

Terima kasih mama papa sebab sentiasa bagi sokongan. Terima kasih sebab masih bagi peluang dan macam macam lagi  yang tak terucap. 

Terima kasih, Fauzi Mohamad sebab setiap kali balik awak ambil. Terima kasih sebab bazir duit minyak berkejar habis kelas terus datang ambil saya. Terima kasih, jumaat sabtu ahad bawak saya makan sedap sebab awak tahu makanan dekat sini macam mana. Terima kasih, bawak saya dgn balqis keluar tengok movie. Terima kasih bawak saya jumpa Nabiha. Terima kasih bagi saya duit untuk shopping. Terima kasih belikan bag baru untuk saya pergi kuliah. Terima kasih bagi saya hoodie awak, perfume awak, wristband awak. Dan terima kasih sebab jumpa ahli keluarga saya mintak kebenaran nak hantar  saya. 

Tak mampu nak listkan semua. Yang pasti, aku bersyukur dengan apa yang aku punya sekarang. 



Hujan bawa air mataku, yang mengalir membasuh lukaku. Aku hanya mampu berserah, moga cahaya di penanti. 


Wednesday, November 23, 2011

#4

I might not get to see you as often as i'd like, and i may not get to hold you in my arms.
But deep in my heart i know that it's true, no matter what happens. 


He's a shy guy. LOL JK. 
Happy fantastic four monniversary sweetie. You're awesome liddat :)




Sunday, November 20, 2011

Selamat pagi Lendu :)

Hari pertama di Lendu ! Hope everything gonna be fine. 


So far Lendu sejuk, asyik hujan, sangat besar, jauh nak pergi makan, tempat makan banyak lalat dan line bbm selalu mcm harommm. But here got free wifi ! 


Ya Allah, permudahkanlah urusan hambamu ini. Amin.

Friday, November 18, 2011

Packing.

Tadi malam, waktu aku tgh berbual dengan dia ..


Him : Sayang dah packing dah ?
Me : Baru packing sikit, nnt mama mesti marah i kan selalu ada ja yang tertinggal
Him : Hmm takpa nanti you packing, sebut list semua kat i kay. Nanti i checkkan so boleh make sure you tak tinggal barang. Hmm towel dh ada ?
Me : Dah
Him : Baju ? Hmm mmng taklah nak tertinggal baju kan. Toilettries semua dah ?
Me : Dahhh..
Him : Shades dah bawak ?
Me : Shades ? Buat apa nak bawak shades ?
Him : Yela... nnt kat sana nak pergi kuliah jauh ke, time tgh hari ke.. Nanti you panas.


Ketawa pecah.


Lelaki ni, haishhhh dia ingat aku ni suka glamour glamour macam dia keee.


p/s :ketawa pecah sebab....cuba bayangkan aku terkedek kedek jalan pakai shades pergi class. Ni dah teka sangat ni. Hehe mcm biha yedok :p

Satu hari :)

Hello everyone, today is Friday ! Hikhik so this sunday im going to Melaka. Ya , Melaka. Saya pindah kampus Melaka, UiTM Alor Gajah. Im looking foward, really. Nak mulakan balik, this time mulakan yang betul betul mulakan. Bukan setakat dekat bibir macam yang sebelum ni. I'll be fine dekat sana, i'll try my best so boleh dapat pointer yang bagus ! Saya kena pandang hadapa ya hadapan, fokus, dan jangan putus asa. Ni semua dugaan, i'll get through semua ni. InsyaAllah dengan bantuan Allah. Tapi.... still tak packing lagi, barang pon ada yang tak beli. 


Rabu lepas, hihi is another great day well spent with him. I pranked him at first but segan lah nak cerita nanti jatuh maruah lelaki dia haha. I went to gombak by train, tunggu dia ambil. And perasaan tu, bila dah lama tak jumpa haih susah nak cakap. Melangut tengok orang tiba tiba myvi putih dia berhenti kat depan siap hon comel hihi. Pergi pavillion, sebab dia nak beli laptop. Last last beli laptop dekat klcc -.- Dia ni, lelaki cerewet. Serious aku kata dia cerewet. Particular sangat kadang kadang. 


Nampak tak muka berlagak ada laptop baru ? -_-



Satu benda aku suka pasal dia ni, dia suka menggemukkan aku. Aku nak makan apa semua dia ikutkan. And, suka rosakkan gigi aku. Kami dua dua batak tak tahu dekat klcc ada bukak candylicious. Masuk sana dua dua macam haaaaaa huuuuuuu heeeeee~~ Happy weh tengok choclate lollipop semua. Heaven. Dia belikan chochlate, yeayyyyyy tapi candy sticky yang dia beli haritu pon tak habis lagi ada setengah jar lagi acane ni.


Yang sticky candy ni pon ada separuh lagi..


Dah dapat cokelat bawu wuwuw nanti gigi osak lewww T.T








Okay, ni serious post tak ada motif tapi... Entah, saja nak cerita.


Okaylah saya tak packing lagi ni ! Tapi.. nak tidur dulu nanti baru packing. Okay, semoga selamat semuanya. 


xoxo.

Tuesday, November 15, 2011

You gotta be kidding

Bukak facebook, someone posted this as her status :


                                          '‎1)jgn cari bf yg men bOla,,sbb dye akn sepak2 kita..
2)jgn cari bf yg men bdmintOn,,sbb dye akn pkul2 kita..

3)jgn cari bf yg men vOlleyball,,sbb dye akn tmpar2 kita..
4)jgn cari bf yg men takrow nnti die akn timbng2 N lipt2 kite..

5)tp cari lah bf yg men RUGBI,,sbb dye akn peluk dn sntiasa lindungi kita..




hehe..♥ '


I was like what theeee....Really ah ? I dont think so. Tak pon wehhhh . Kau kelakar. Haha. You know what im trying to say kan. Haha this is funny. And im bored.

Hahaha k i cant stop laughing sebab rasa nak menyampuk dekat comment but perempuan tu add aku lepastu tak pernah tegur sepatah haram so takpalah. Still, i cant stop laughing. This is all bullshit. Nah, tak kisah lah dia main rugby ke badminton ke, main game ke. 


I dont think you think what i think is funny. You know what i meann ?*senyum leret*

Haha im still laughing haha okbai.





Sunday, November 13, 2011

Selamat tinggal.

Udah aku bilang, aku bukan perempuan yang kuat simpan dendam. Aku bukan perempuan yang senang membenci. Bukan aku. Aku bukan jenis macamtu. Tapi mengapa ya ? Masih juga macamni ?


Tadi malam, jam 1030 aku dah tidur. Berat rasa mata aku. Jam 1230, aku terjaga. Macam biasa, aku on laptop, bukak tab untuk twitter.


Aku skrol timeline, nak hilangkan bosan.
Tiba tiba aku nampak ' sampai satu tahap, semua ni bukan atas dasar ego'


Jantung aku bertambah laju. Dan sakit. Sesak aku rasakan. Jadi aku andaikan kau tahu apa yang aku luahkan. Letih benak aku fikir. Kenapa macamni. Kenapa. Aku fikir lagi. Silap aku kah ? Aku kah yang mulakan semua ni. Aku kah yang mula bercakap kasar dekat twitter pada kau ? Aku kah ? Aku silap, aku mengaku aku silap. Tapi kau tak perlu nak sampai begitu asal saja kau tahu. Ya Allah. Berhenti. Aku tak mahu tuding jari pada kau, atau siapa pon. Tak bawak ke mana.


Kau tahu apa yang aku hadapi sekarang ? Kau tahu betapa pahit aku nak telan semua ni ? Kau tahu betapa  aku perlukan sokongan kau, bukan ? Kau tahu kan ? Kau tahu kan betapa aku perlukan kata kata semangat, kata perangsang dari orang yang aku sayang ? Kalau bukan atas dasar sayang, kalau perkataan sayang tu tak ada lagi dalam kamus hidup kau untuk aku, kalau bukan atas dasar hormat aku , sekurangnya atas dasar kemanusiaan. Atas dasar simpati. Tapi ? 
Keluh kesah aku. Aku sedih, sebab kau tak punya rasa empati dalam diri. Teruskan hidup dalam dunia kau. Aku tak perlu orang macam kau dalam hidup aku, serious aku tak perlu. 


Jangan ingat dunia kau selalu dekat atas. Hidup ni macam roda, berpusing. 


Kau pilih untuk tolak aku jauh jauh, aku pilih untuk buang kau dalam tong sampah.


Jadi, selamat menempuh semester baru ! Moganya hidup kau dipenuhi manusia manusia yang kau dambakan. Kalau ada yang nak lah.


*Kau pegang kata aku ini, semester depan aku akan bikin kau cemburu sama aku.


Jadi, selamat tinggal sayang (:

So. I was wrong.

'You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there ..'

Remember ? 
Remember that song ? Remember those stupid poses we love to do together ? No ?
No wonder.

Caturan aku silap. Anggapan aku silap. I thought you love me as much as i love you. But i was wrong. I always thought you'll always be there for me. But no. You weren't there. Kau tak ada, waktu aku jatuh. Waktu aku tersungkur. Hilang kau tanpa berita. Tanpa khabar. Tanpa aku tahu sebabnya.

Tell me, mana silap aku ? Supaya aku boleh baiki lagi. Jujur, im still here, waiting for you. For your call. Or at least a text. Tell me to be strong. Tell me that you will always be there for me. Tell me you'll walk through this with me. Tell me i'll always got your back. Itu pon dah cukup. Tapi kalau kau rasa ego tu lagi penting, jauh lagi penting dari apa yang kita ada bersama, teruskan. My feeling for you, takkan berubah. Asal kau tahu.

Aku tunggu. Masih. Iloveyou,always.

#nowplaying Count on Me -  cover by us,in my head.


Friday, November 11, 2011

Buah hati.








Budak budak gila. Macam mana nanti kalau aku bangun semua ni takda dekat aku. Macam mana. Semua ini , aku rindu. Sampai kapan pn tetap aku rindu. Adik beradik puncak aku. Tempat bergaduh bertepuk tampar. Aku rindu semua ni. Kimi, haih paling matang pon dia, paling budak budak pon dia. 


Fazrin, ni acahcah abang long sebab dia paling tua. Paling pervert pon dia jugak haha. Thank you abang long, bawak pergi jalan kalau tak mati bosan kat puncak tu. Jaga kaklong ESN elok elok. Ehhhhh...


Rom, aku serious menyampah suara kau kuat sangat haha tapi kau baik. Kau paling mcm tak kisah but kau caring. Puas aku tahan air mata aku tadi rom bila kau call and cakap cmtu dengan aku. Aku tahu dalam tak peduli kau tu sebenarnya kau jaga aku kan kan kan. 


Acal, hihi aku tak boleh lupa malam tu. Sampai pukul dua malam. Aku tahu kau tak rapat dengan perempuan lain kecuali aku dgn zaty. Apa yang jadi malam tu, sampai bila pon aku tak lupa.


Zaty and yayah hmm takyah cakap banyak iloveyouboth to bits. Catfight tu semua aku dh lali. Mesti aku rindu dua budak gila ni nanti hmm...


Aku rindu nak makan sama kat kandang, rebut sotong goreng tepung, osom sampai setengah jam nak tentukan siapa kena pg ambil sos sebab semua pemalas, belajar sama sama sampai semua faham. 


Buah hati, adik beradik puncak, fantastic four and the list goes on. 
Semua pon aku kangan.

Wednesday, November 9, 2011


Ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat selain hanya nama-Mu Ya Allah

Esok ataukah nanti ampuni semua salahku

lindungi aku dari segala fitnah


Kau tempatku meminta kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya hamba-Mu yang slalu bertakwa
Ampuniku Ya Allah yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan kurnia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

*Jangan pernah tinggalkan aku Ya Allah. Ampunkan dosa lepasku. Amin.


Tuesday, November 8, 2011

Blessed.



klik untuk tumbesaran.

Bukan aku nak kecoh aku sorang yang punya kekasih hati sama kawan baik. Aku cuma ingin kongsi agar nanti satu hari aku bisa baca semua yang aku titip ini dengan penuh rasa syukur kerana Allah kurniakan aku manusia yang sayang sama aku. Yang tak harap balasan dari aku, yang tak pernah kisah kelemahan aku. 

Bukan aku nak cakap bongkak atau apa, tapi aku rasa aku tak pernah lagi bergaduh dengan budak dua orang ni. Si ojie ni, nak gaduh mcm mana pon aku tak tahu. Aku emo bukan dia faham. Aku suruh berambus nanti dah tentu dia buat muka tadika tak faham bahasa dia. Bukanlah aku nak suruh dia berambus, tu acahacah ja. Maksud aku, letsay aku kata 'you blar! I taknak tgk muka you' Aisehh mmng taklah aku nak cakap mcmtu tapi andai kata lah, dia mesti buat muka toya dia jawab 'i taknak'. Aku dah masak sangat dah budak ni. Buat aku tensi ja. Kalau bisa, aku nak ngomong satu dunia biar semua tahu dia ni lelaki tak faham bahasa. 

Nabiha. Haih perempuan ni lah setan yang jaga aku. Haha suka hasut aku budak ni. Tapi hasut aku pon , dia tau batas dia. Kau tahu kan biha kau hasut aku apa ? Hehhh teruk naa kau. Alu tahu dia sayang aku. Selalu nak aku cantik. Selalu nak aku bergaya lagak mak datin. Kan biha ? Aku rasa aku banyak kawan baik dan dia salah seorang kawan terbaik aku. Aku boleh baring atas katil kepala terjuntai kat bawah dgn dia dari habis class sampai petang. Berbual bodoh, ketawa tak pasal. Nasib lah aku kenal dia kalau tak, muka ketat ja lah aku kat puncak tu tak punya siapa nak gelak dengan aku. Haih, biha biha. 

Sayang biha, sayang ojie, sayang semua lah.

Terima kasih Ya Allah atas kurniaan kau. Mudahan kekasih hati aku yang dua orang ini kekal sama aku. Sayang kalian. Kau tahu siapa kau kan.


Friday, November 4, 2011





Ya Allah, i need your help. I know i make it hard on myself and i dont try as hard as i should but please dont give up on me.







p/s : I cant change my situation now. The only thing i can change is how i choose to deal with it.

Thursday, November 3, 2011

Mak aku pon tahu tegur aku elok elok.


Kau tak reti nak tegur orang elok elok ?


Ke mak kau tak ajar ?


Ke kau rasa kau dah bagus sangat ?


Semua org buat silap, aku lagilah tak lari dari buat silap.


Nak tegur tu beragaklah ye ?


p/s tegur aku kemain kau, orang lain pijak kau semua bersuara sikit pon tak ? Hilang terus kelantangan bersuara kau ? memang aku silap, tapi kau tak perlu sampai mcmtu. okay ?

Sunday, October 30, 2011

Imperfect me.





I woke up this morning with a text from him. K wait at first mama called, ' dah tengah hari ni bangun ! Matahari dah terpacak tak bangun bangun anak dara apa ni ' K standard lah tu kan mama opah semua pon ayat macamtu. Zzzzzz ni lah dunia sekarang, kejut anak pakai call ja. Teknologi di hujung jari ye dop. Mana pergi sentuhan ibu di pagi hari ni ma, mana mana ? Grrr emo. Then biasanya celik mata terus on laptop, check timeline. Then tengok mention, dia mention kata 'I ada text you something. Read it when you get up okay dear'. 


Capai bb, tengok message.


'Ruehl i just wanna say something. Iloveyousomuch sayang. And happy 100 days anniversary baby. I may look strong in person. But actually im not that good. And i admit i am very manja to the person i love. But what scared me the most is when i can't have your love sayang. But i know you love me with all your heart and i really appreciate it. Thanks for everything dear. Iloveyousomuch Ruehl. Thanks for loving me. Happy 100 days of love ! Mmmmmuuaahhh ! '


Happy 100 days anniversary. Happy 100 days anniversary. Happy 100 days anniversary. Berpuluh kali aku baca ayat tu. Happy 100 days of love. Dia kira. Selama ni dia kira. Hati aku tersentuh. Perkara kecik, dan dia peduli. Unlike me. Anniversary bulan ja yang aku peduli. Anniversary bulan ja yang aku terkira kira menunggu hari. Dan dia, hari ke 100 pon dia kira. 


Benda ni buat aku terfikir. Ya Allah betapa aku tak hargai apa yang aku ada selama ni. Bukan aku tak hargai. Aku hargai, tapi tak sepenuhnya. Buat aku fikir, betapa selama 100 hari ni dia sabar sama aku. Sama kerenah aku. Sama emosi aku. Sama ego menggunung aku. Sama kehendak aku. 


Apa aku nak dia turutkan. Apa aku nak makan dia bawakkan. Apa aku nak beli dia belikan. Apa aku suruh dia ikutkan. Emosi perempuan aku, ego menggunung aku semua dia sabar. Bila aku marah dia sabar. Bila aku tinggi suara dia lembutkan suara lelaki dia. Bila aku suruh jauh dia bilang dia ingin dekat sama aku. Bila aku lari dia kejar, lalu pegang aku erat. Jujur aku cakap, aku tak pernah jumpa lelaki sesabar dia.


Hidup, mahu kau itu apa lagi ? Tak. Aku silap. Aku silap tanyakan soalan macamtu.  Ruehl, mahu kau itu apa lagi ? Hati perempuan kau itu mahu apa lagi ? Ya, soalan ni yang tepat untuk aku. Mahu aku itu apa lagi ? Ya Allah betapa aku tak bersyukur, tak hargai apa yang aku ada selama ni. Aku bahagia sama dia, dan masih, aku ingin ambil tahu perkembangan si masa  silam itu. Pernah dia minta sama aku, tolong jangan punya satu perasaan pon untuk masa silam itu. Bahagia, sedih, gembira, marah. Tolong jangan ada sekelumit pon perasaan itu. Aku tak punya rasa marah lagi untuk masa silam itu, tapi gembira untuk lihat dia bahagia itu ada. Aku tak mampu nak elak rasa tu, sebab dia pernah jadi sebahagian dunia aku. Dunia yang aku harap kekal lama. Namun dia masa silam aku, yang sudah aku simpan kemas dalam ingatan aku. Tak ada rindu, tak ada kasih. Yang tinggal cuma memori.


Aku manusia biasa. Im just being human. Thats what i do. Aku cuma jalankan apa yang patut aku lakukan sebagai manusia. Flaws everyhere. Imperfection. Maaf kalau kadang kala aku bodoh. Maaf kalau kadang kala aku tak bisa gunakan otak aku dengan sebaiknya. Itu aku. Si manusia biasa yang banyak cacat cela. Aku cuba sedaya aku, untuk perbaiki diri aku.


Kau, yang sentiasa sabar sama aku, terima kasih. Air mata gembira aku untuk kau.


Selasa, lekaslah datang. Esok, lekaslah tiba. Lincahlah sikit. Aku kangan ni :p 



Tuesday, come faster please.

Thursday, October 27, 2011






Just love me day by day, you don't have to promise me forever.





p/s : thats what we said to each other, from the very first beginning, right ?

Sunday, October 23, 2011

Dan lagi



'Aku sayang kamu. Sepenuh hatiku. Setulus hatiku

Hari itu perempuan itu jatuh cinta lagi. Tuhan, kuatkan hati wanita aku. Acahcahhh HAHA :p

p/s : *muntah darah* :p

#3




Genap tiga purnama. Dan masih menghitung. Syukur .

Friday, October 21, 2011

Past.



Tiba tiba ingatan disapa lalu air mata perempuan itu jatuh berderai

Tuesday, October 18, 2011

gambar tak punya kaitan, tapi waktu ni lelaki tu ada  depan aku memekik dengan kawan rambut kerinting dia waktu tengok bola dekat stadium



Dah lebih sepuluh kali. Aku taip aku padam. Aku taip lagi dan padam lagi. Nak cerita pada siapa, aku nak luahkan. Tidur malam tadi, otak aku ligat putar kembali waktu bulan enam lepas. Nasihat aku, klik pangkah lekas. Aku nak bebel hari aku kenal sama dia. Nanti kau menyampah, jadi klik pangkah ayuh. 
Aku log in twitter, bukak follower request
"Bihaaaaa, dia request nak follow akuuu, lelaki yang tinggi tu kawan nik tu wehh"

Kata biha

"Mak aihh approve lah wehh."

Aku approve, lalu klik button follow dekat pfofile dia.
Berbalas satu dua tweet, yahoo messenger kata ada direct message dari twitter. Berborak pasal buku, tiba tiba 

"You're using blackberry kan ? Can i have your pin ? Easier i think."

Bila fikir balik apa yang easier nya ? Borak kat twitter udahlah ye dop. Kata ja ah nak ngorak ye dah haha ok tak. Lalu bbm sampai tertidur. Esoknya, ada orang ping. Dan

"Agak agak you nak tak lunch dengan I, I lapar tapi kat rumah takda orang. Boring makan sorg.

Dengan ramahnya aku bilang 

" You nak lunch kat mana, emmm tak kisah hehe *nampak tak keramahan aku yang tak berapa nak ramah ni tetiba. Dalam bahasa melayunya, GATAL.

"I dah dekat bawah blok you, kereta Myvi putih tau.

Aku yang gigil separuh badan turun, sampai bawah handphone bunyi
                                                     
                                     'Hi beautiful' kata penghantar bbm tu

Masuk kereta senyum malu malu cakap hi, nak makan mana. Lepastu masing masing senyap. Borak nak tak nak.

Pergi curve, dia jalan depan aku jalan belakang. Takut nak jalan sebelah. Mujur mulut dia becok sikit kalau tak mampus aku nak perah otak nak berbual apa. Dalam kereta nak balik, dia kata nak makan ice cream. Pergi bukit jelutong makan ice cream sambil berbual tengok bintang tiba tiba nik bbm dia kata nak keluar makan dengan biha. Terus aku kata nak ikut biha. Bila nik sampai bukit jelutong, biha bukak pintu kereta tarik aku bisik 

"Romantiknya dia tia, amboi tengok bintang ehhh" Aku senyum sipu ja. Malu katakan hiikhik 

Teman biha dengan nik minum dekat Pakli, dia nampak aku tak selesa asap rokok. Dia jauhkan kerusi dari aku. Biar tak kena asap dekat aku. Berbual empat orang, tiba tiba phone bunyi

"Tia, sukanya aku tengok kau senyum. Dah lama aku tak tengok kau senyum macamni. Kau nampak macam tengah happy sangat. Nak nangis aku tengok kau tia, rindu tengok kau senyum macamni. Senyum bahagia (: " - biha.

Balik kolej, aku senyum simpul sendiri dari saat dia kata selamat malam hingga sampai bilik. Sampai bilik habis potpet mulut aku cerita pada biha. Orang kata cepat kenal cepat putusnya. Aku tak tahu yang itu, yang aku tahu aku ikut arus yang ada.

Moganya, senyum bahagia ni kekal lama. Mudahan.

Saturday, October 15, 2011

Moves Like Fauzeegalla


I dedicated this song to my baby. Ihik you know you got the moves baby. #EhYeke

Cuba

Tuhan , terima kasih.


Yang dulunya menangis dalam gelap malam.
Yang dulunya mengharapkan mentari kembali terangi harinya.
Yang dulunya bermuka tembok harapkan yang hilang itu datang kembali.
Yang dulunya jadi perigi cari timba merayu rayu.
Yang dulunya inginkan cahaya terik mentari yang sudah tahu bisa demam jadinya jikalau tetap menunggu.


Lalu kini semua itu disimpan kemas dalam memori. Diletak tepi agar bisa jadi panduan.
Aku pilih untuk pandang depan, dan terus kedepan. Namun kadang kala aku toleh juga kebelakang, untuk pastikan bayang itu tidak mengekori aku. 


Kini yang ada hanyalah senyuman dalam gelap malam yang disinari cahaya bulan.




*'Aku sudah lepaskan kau, dan aku cuba lepaskan memori dan parut luka yang kau hadiahkan. Aku cuba.

Tuesday, September 27, 2011

You and I

I am awesome

You are awesome

We both awesome

Iloveyou. Fullstop.

Tuesday, September 20, 2011

:')


Bulan, tolong ciumkan aku selamat malam pada jejaka ini.


p/s : Terima Kasih buah hati, untuk nescafe oreo coklat dan sabar awak untuk saya.

Saturday, September 17, 2011


I’m scared I won’t add up to your expectations. I’m not perfect, I’m not gorgeous, I don’t have the prettiest smile . I’m not always going to look my greatest. I’m not always going to know the right thing to say & the right time to say it. I am very emotional and I do have pretty bad mood swings. I usually overreact over dumb little things and cry over nothing. I get jealous but that only proves that I care enough not to lose you. I’m impatient, insecure and at times, selfish. But I’m trusting you with something I know you can break. I’m going to trust you with everything I’ve got an put my heart out for everyone to see. I’m going to accept you for the person you are and love you. So if you choose to love me, then love me for me - for who I am, for what I hope to become, for the drama that you’re going to have to go through and for the flaws that I come with.

Friday, September 16, 2011

What if ?


It’s the scariest thing ever to realize how much someone means to you. When it hits you, I mean really hits you, all these thoughts and questions rush through your head at once. A sad emotion even starts to creep on you slowly inch by inch as you start to wonder. 
What if for some reason things don’t work out? How are you possibly going to live without them?
Someone that was once a stranger now is the only person you know like the back of your hand. Someone you once had no emotions for, now has the power to break your heart. Someone you used to never hangout with, now owns most of your time. Someone that you thought you’d never love, owns your entire heart. Someone you once lived without, you now wish to hold on forever.